Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη τάρτα με μπισκοτένια ζύμη
mitsa
Υλικά
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ ζάχαρη
230 γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγο αλάτι
400 γρ μαρμελάδα της επιλογής μας
Οδηγίες
1
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη.
2
Όταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε τα αυγά που είναι και αυτά σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Στο αλεύρι προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο μίξερ.
4
Αν χρειαστεί με μία σπάτουλα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μίξερ.
5
Όταν δημιουργηθεί η ζύμη την δουλεύουμε ελαφρώς με τα χέρια και την βάζουμε σε μεμβράνη.
6
Την ανοίγουμε με τα χέρια και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
7
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα (26 cm) και ανοίγουμε την ζύμη σε δύο φύλλα.
8
Στρώνουμε το ένα φύλλο καλά και με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τα τοιχώματα.
9
Το δεύτερο φύλλο το κόβουμε σε λωρίδες ή του δίνουμε σχήμα με το ειδικό εργαλείο.
10
Απλώνουμε την μαρμελάδα ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το φύλλο ή τις λωρίδες.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, λίγο πιο κάτω από την μέση στον φούρνο, μέχρι να ροδίσει.