Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Απίθανη πίτσα με πρωτότυπο σχήμα
mitsa
Υλικά
10 γρ νωπή μαγιά
400 γρ αλεύρι
200 ml χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλλαντικά
Κεφαλοτύρι-κίτρινο τυρί
Σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη
Φέτα
1 κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
3
Σε ένα σκεύος βάζουμε το μισό αλεύρι, το μείγμα με την μαγιά, το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.
5
Την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε φύλλο.
6
Κόβουμε στο κέντρο 8 ακτίνες περίπου 10-15 εκατοστών.
7
Περιμετρικά βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, ψιλοκομμένα αλλαντικά, τριμμένο κεφαλοτύρι, κίτρινο τυρί και διπλώνουμε.
8
Στις κοιλότητες τοποθετούμε φέτα και προαιρετικά σαλάμι αέρος.
9
Αλείφουμε την ζύμη με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο ή σουσάμι.
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.