Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου με γκοφρέτες και σοκολάτα
mitsa
Υλικά
250 ml νερό
150 γρ ζάχαρη
125 γρ βούτυρο
125 γρ κουβερτούρα
150 γρ μπισκότα
150 γρ αμύγδαλα
2 βανίλιες
Μπισκότα για στρώσεις
500 γρ γκοφρέτες
Μαρμελάδα φράουλα
Οδηγίες
1
Βράζουμε το νερό και την ζάχαρη να γίνουν σιρόπι.
2
Όσο είναι καυτό ενσωματώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα.
3
Αλέθουμε τα 150 γρ μπισκότα, τα αμύγδαλα ή φουντούκια ή καρύδια.
4
Τα ρίχνουμε στο μείγμα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
5
Σε φόρμα 28×18 εκατοστά κάνουμε μία στρώση από γκοφρέτες.
6
Τις καλύπτουμε με μαρμελάδα φράουλα και κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.
7
Απλώνουμε το χλιαρό μείγμα σοκολάτας και σκεπάζουμε με μπισκότα.
8
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μαρμελάδα και γκοφρέτες.
9
Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και σερβίρουμε με κακάο.