Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ατομικά κέικ βανίλια-σοκολάτα (μάφιν)
mitsa
Υλικά
500 γρ φαρίνα
250 γρ βούτυρο
400 γρ ζάχαρη
260 ml γάλα
4 αυγά
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
2
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
3
Προσθέτουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5
Βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
6
Στην ζύμη ενσωματώνουμε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
7
Στο 1/4 της ζύμης ενσωματώνουμε το κακάο.
8
Σε ατομικό φορμάκι κάνουμε μία στρώση από λευκή ζύμη, από πάνω μία στρώση από σκούρα και καλύπτουμε με λευκή ζύμη.
9
Με την βοήθεια από ένα κορνέ κάνουμε τελείες από σκούρα ζύμη και με ένα ξυλάκι δίνουμε σχήμα.
10
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
11
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί (όταν το τρυπάμε πρέπει να βγαίνει στεγνή).