Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο
mitsa
Υλικά
Περίπου 750 γρ αλεύρι
300 ml γάλα
100 ml λάδι
150 γρ βούτυρο
1½ κουταλάκι αλάτι
Φέτα
Πολύχρωμες πιπεριές
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το γάλα με το λάδι, το λιωμένο βούτυρο, περίπου το μισό αλεύρι και το αλάτι.
2
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνουν ζύμη.
3
Προαιρετικά ανακατεύουμε την σπασμένη Φέτα με τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές.
4
Σε αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
5
Τυλίγουμε το φύλλο στον πλάστη και συμπιέζουμε τις δύο πλευρές.
6
Το βγάζουμε από τον πλάστη και το ξετυλίγουμε.
7
Τοποθετούμε γέμιση σε τρία σημεία και την καλύπτουμε με το φύλλο.
8
Κόβουμε και δίνουμε σχήμα.
9
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε κρόκο αυγού.
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.