Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Σπανακοτυρόπιτα με εύκολο σπιτικό φύλλο για αρχάριες

1 Mins read

Σπανακοτυρόπιτα με εύκολο σπιτικό φύλλο για αρχάριες

mitsa

Υλικά

  • 1100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 700 ml νερό

  • Αλάτι

  • 3 κουταλιές ξύδι

  • 250 γρ βούτυρο

  • 750 γρ σπανάκι

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 4-5 αυγά

  • 3 κουταλιές λάδι

  • 200 γρ φέτα

Οδηγίες

1
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μία λακούβα.
2
Ρίχνουμε το νερό, αρκετό αλάτι, το ξύδι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνουν ζύμη.
4
Το χωρίζουμε σε δύο μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
5
Απλώνουμε λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη και τα τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε.
6
Τα βάζουμε σε αλευρωμένα πιάτα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
7
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση.
8
Σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε τα ζυμάρια σε φύλλα.
9
Τοποθετούμε το ένα φύλλα σε λαδωμένο ταψί 36 εκατοστών και αλείφουμε λιωμένο βούτυρο.
10
Απλώνουμε την γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
11
Βουτυρώνουμε ελαφρώς.
12
Προαιρετικά βάζουμε φέτα περιμετρικά και διπλώνουμε τις άκρες.
13
Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
14
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.