Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πασχαλινά αυγά φυσικά βαμμένα (χωρίς χημικά)
mitsa
Οδηγίες
1
10+10 άσπρα αυγά
2
3 παντζάρια
3
3 κουταλιές κουρκουμά
4
1+1 λίτρα νερό
5
50+50 ml λευκό ξύδι
Εκτέλεση
6
Κόβουμε τα παντζάρια με κομμάτια και τα βράζουμε για 30 λεπτά σε 1 λίτρο νερό.
7
Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε και σουρώνουμε το ζουμί τους.
8
Στα καυτό ζουμί βάζουμε 50 ml λευκό ξύδι και τοποθετούμε 10 βρασμένα άσπρα αυγά (για καλύτερο αποτέλεσμα).
9
Αφήνουμε για 24 ώρες.
10
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα ελέγχουμε και αν έχουν φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα τα αφαιρούμε.
11
Βάζουμε τον κουρκουμά μαζί με 1 λίτρο νερό να βράσουν.
12
Όταν αρχίσουν να κοχλάζουν κατεβάζουμε από την φωτιά και σουρώνουμε.
13
Στα κρύο υγρό βάζουμε 50 ml λευκό ξύδι και τοποθετούμε 10 βρασμένα άσπρα αυγά.
14
Αφήνουμε για 24 ώρες.
15
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα ελέγχουμε και αν έχουν φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα τα αφαιρούμε.
16
Τα περνάμε με λίγο ελαιόλαδο για να γυαλίζουν.
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βράζουμε τα άσπρα αυγά σε αλατισμένο νερό για 13 λεπτά.
-
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα στεγνώνουμε καλά.
-
Κόβουμε σχέδια της αρεσκείας μας από χαρτοπετσέτες με λευκό φόντο.
-
Αλείφουμε ελαφρώς το αυγό με ασπράδι αυγού και κολλάμε προσεκτικά τα σχέδια.
-
Με το δάχτυλό μας βάζουμε πάνω από τα σχέδια ασπράδι αυγού.
-
Αν οι χαρτοπετσέτες έχουν αρκετό πάχος αφαιρούμε 1-2 φύλλα.
-
Αφήνουμε τα αυγά να στεγνώσουν όρθια για 12 ώρες.Υλικά
Εκτέλεση
-
Κόβουμε τις άκρες από το καλσόν και δένουμε την μία του πλευρά.
-
Βρέχουμε τα αυγά και κολλάμε σε κάθε τους πλευρά ένα φύλλο από μαϊντανό ή άνηθο.
-
Τοποθετούμε το αυγό, με προσοχή στο καλσόν το οποίο έχουμε περάσει σε ένα ποτήρι για μεγαλύτερη ευκολία.
-
Γυρίζουμε ελαφρός την άκρη και με προσοχή σφραγίζουμε σφιχτά με κόμπο.
-
Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με τις φλούδες και προσθέτουμε αρκετό καυτό νερό (η στάθμη του νερού να καλύπτει τα αυγά).
-
Τοποθετούμε τα αυγά και τα καλύπτουμε με τις φλούδες. Μαζί με τα υπόλοιπα αυγά βάζουμε και τουλάχιστον ένα σκέτο, ως δείκτη για το χρώμα.
-
Βράζουμε για 10 λεπτά και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για 6 ώρες.
-
Ελέγχουμε το χρώμα και όσο πιο σκούρα τα θέλουμε τα αφήνουμε και παραπάνω ώρες.
-
Όταν πάρουν το χρώμα που επιθυμούμε τα αφήνουμε να στραγγίξουν και αφαιρούμε το καλσόν.
-
Βγάζουμε τα φύλλα και περνάμε με λίγο ελαιόλαδο να γυαλίσουν.
-
Τέλος τα σκουπίζουμε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδια.
-