Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο προφιτερόλ ζαχαροπλαστείου με Oreo
mitsa
Υλικά
2 λίτρα γάλα
200 γρ σοκολάτα
450 γρ ζάχαρη
80 γρ κακάο
100 γρ νισεστέ
2 αυγά
2 βανίλιες
Μπισκότα Oreo
Οδηγίες
1
Βάζουμε το μισό γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη.
2
Στο υπόλοιπο ενσωματώνουμε τα αυγά, το νισεστέ, το κακάο και τις βανίλιες.
3
Σουρώνουμε το μείγμα με το κακάο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
4
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα.
5
Εμείς χρησιμοποιήσαμε 100 γρ κουβερτούρα και 100 γρ σοκολάτα γάλακτος.
6
Σε ένα ή πολλά μπολ κάνουμε μία στρώση από χλιαρή κρέμα και από πάνω απλώνουμε σπασμένα μπισκότα Oreo.
7
Καλύπτουμε με κρέμα και διακοσμούμε με μπισκότα και νιφάδες σοκολάτας.