Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κέικ μήλου χωρίς μίξερ (με πανεύκολη σος καραμέλας)
mitsa
Υλικά
Κέικ
400 γρ φαρίνα
450 γρ ζάχαρη
4 αυγά
300 ml λάδι
3 μήλα
1 κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Καραμέλα
115 γρ βούτυρο
100 γρ καστανή ζάχαρη
20 ml γάλα
1 βανίλια
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε την ζάχαρη με το λάδι και τα αυγά.
2
Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλιες και λίγο αλάτι.
3
Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
4
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια.
5
Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
6
Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 cm του κέικ.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
8
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
9
Το κέικ μας πρέπει είναι λίγο υγρό.
10
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το γάλα.
11
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν καραμέλα.
12
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την βανίλια.
13
Περιχύνουμε την χλιαρή καραμέλα πάνω από το κρύο κέικ.