Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τραγανές τηγανίτες που λιώνουν στο στόμα
mitsa
Υλικά
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
90 ml σπορέλαιο
2 κουταλιές ξίδι
220-250 ml νερό
Οδηγίες
1
Στον πάγκο βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία γούβα.
2
Ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι, το ξίδι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι που ναγίνει ζύμη και μην κολλάει στα χέρια μας.
4
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά εκτός ψυγείο να ξεκουραστεί.
5
Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε κομματάκια-μπουκίτσες.
6
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
7
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη.
8
Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
9
Τις σερβίρουμε με πραλίνες που θα βρείτε στο foodaholics.shop ή με μέλι και καρύδια