Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Χιονάτες σοκολάτας- Χριστουγεννιάτικη συνταγή (lamingtons) | Foodaholics

mitsa

Υλικά

  • Κέικ

  • 4 ασπράδια αυγών

  • Λίγο αλάτι

  • 4 κρόκοι αυγών

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 150 ml γάλα

  • 100 ml λάδι

  • 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • 100 γρ τρούφα σοκολάτας

  • Σιρόπι

  • 600 ml γάλα

  • 250 κουβερτούρα

  • Τριμμένη καρύδα

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
2
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν.
3
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
5
Δουλεύουμε να γίνουν χυλός και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα.
6
Ρίχνουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
7
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 40x28 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
9
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα.
10
Κόβουμε το κρύο κέικ σε ορθογώνια κομμάτια και τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι σοκολάτας.
11
Τα καλύπτουμε με τριμμένη καρύδα και συντηρούμε στο ψυγείο.