Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Χιονάτες σοκολάτας- Χριστουγεννιάτικη συνταγή (lamingtons) | Foodaholics
mitsa
Υλικά
Κέικ
4 ασπράδια αυγών
Λίγο αλάτι
4 κρόκοι αυγών
150 γρ ζάχαρη
150 ml γάλα
100 ml λάδι
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
2 βανίλιες
100 γρ τρούφα σοκολάτας
Σιρόπι
600 ml γάλα
250 κουβερτούρα
Τριμμένη καρύδα
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
2
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν.
3
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
5
Δουλεύουμε να γίνουν χυλός και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα.
6
Ρίχνουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
7
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 40x28 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
9
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα.
10
Κόβουμε το κρύο κέικ σε ορθογώνια κομμάτια και τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι σοκολάτας.
11
Τα καλύπτουμε με τριμμένη καρύδα και συντηρούμε στο ψυγείο.