Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γρήγορο μπισκοτένιο παστάκι ψυγείου βανίλια-σοκολάτα
mitsa
Υλικά
300 ml κρέμα γάλακτος + 2 βανίλιες
200 ml κρέμα γάλακτος + 100 γρ σοκολάτα
1 πακέτο στρογγυλά μπισκότα
200 γρ σοκολάτα
100 γρ βούτυρο
Baileys ή γάλα
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος σε σαντιγί.
2
Την μία την αρωματίζουμε με τις βανίλιες και στην άλλη ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
3
Βρέχουμε ένα μπισκότο με λίγο Baileys ή γάλα και από πάνω του κάνουμε μία στρώση με σαντιγί.
4
Βρέχουμε ακόμα ένα μπισκότο και καλύπτουμε την πρώτη στρώση.
5
Απλώνουμε μους σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα δύο φορές.
6
Σκεπάζουμε το παστάκι περιμετρικά και πάνω με σαντιγί (δεν πειράζει αν δεν είναι τέλεια στρωμένη).
7
Τέλος τα καλύπτουμε με την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με το βούτυρο.
8
Αν θέλουμε διακοσμούμε με ινδοκάρυδο, ροζέτες από σαντιγί και μαρασκίνο.