Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμη πάστα φλώρα που θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι
mitsa
Υλικά
50 γρ καστανή ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
150 ml χυμό πορτοκαλιού
50 ml κονιάκ
½ κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι μπέικιν
350 γρ μαρμελάδα (foodaholics.shop)
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
2
Προσθέτουμε τον χυμό, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με την κανέλα και τις βανίλιες.
4
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν να γίνουν ζύμη.
5
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα ¾ σε φύλλο.
7
Κόβουμε τις άκρες που περισέβουν και τρυπάμε με ένα πιρούνι.
8
Ανοίγουμε φύλλο την υπόλοιπη ζύμη και την κόβουμε σε λωρίδες με πάχος 1 δάχτυλο.
9
10
Τοποθετούμε τις λωρίδες πλεχτά όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.