Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμη πάστα φλώρα που θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι

mitsa

Υλικά

  • 50 γρ καστανή ζάχαρη

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 150 ml χυμό πορτοκαλιού

  • 50 ml κονιάκ

  • ½ κουταλάκι κανέλα

  • 2 βανίλιες

  • 450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • 350 γρ μαρμελάδα (foodaholics.shop)

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
2
Προσθέτουμε τον χυμό, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με την κανέλα και τις βανίλιες.
4
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν να γίνουν ζύμη.
5
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα ¾ σε φύλλο.
6
Το τοποθετουμε σε λαδωμένη ταρτιέρτα 27 εκατοστών.
7
Κόβουμε τις άκρες που περισέβουν και τρυπάμε με ένα πιρούνι.
8
Ανοίγουμε φύλλο την υπόλοιπη ζύμη και την κόβουμε σε λωρίδες με πάχος 1 δάχτυλο.
9
Απλώνουμε την μαρμελάδα (εμείς βάλαμε μαρμελάδα βερίκοκο ιδανική για ψήσημο).
10
Τοποθετούμε τις λωρίδες πλεχτά όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.