Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κουραμπιέδες γεμιστοί με λουκούμι
mitsa
Υλικά
150 γρ ανάλατο βούτυρο
1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
Αλεύρι όσο πάρει
Λουκούμια
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη μέχρι που να γίνουν μία μάζα.
2
Προσθέτουμε το αυγό και δουλεύουμε το μείγμα.
3
Αρωματίζουμε με την βανίλια και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μέχρι που να γίνει σκληρή στην υφή η ζύμη (προσπαθούμε να έχει μη λιπαρή υφή).
4
Για να δώσουμε ωραίο σχήμα βάζουμε μεμβράνη στην εσωτερική μεριά από το καπάκι που λεμονοστύφτη και πατάμε την ζύμη ώστε να κολλήσει στα τοιχώματα και τα δημιουργήσουμε ένα κενό.
5
Γεμίζουμε το κενό με λουκούμι της επιλογής μας και κλείνουμε το πάνω μέρος. Για μεγαλύτερη ασφάλεια σφραγίζουμε με ένα κομμάτι από την ζύμη.
6
Προσέχουμε οι κουραμπιέδες μας να μην είναι πολλοί μεγάλοι γιατί θα απλώσουν και θα χάσουν το σχήμα τους.
7
Τους ξεφορμάρουμε, τους βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνουμε στους 230 για 5 λεπτά και έπειτα στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν απαλό χρώμα.
8
Σερβίρουμε με άχνη ή σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με λίγο βούτυρο.