Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δίχρωμο κέικ τριαντάφυλλο με επικάλυψη σοκολάτας
mitsa
Υλικά
Λευκή ζύμη
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
375 γρ. αλεύρι
200 γρ. μαργαρίνη
240 ml γάλα
10 γρ. μπέικιν
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Ζύμη κακάο
20 γρ. κακάο
35 ml γάλα
15 γρ. ζάχαρη
150 γρ σοκολάτα
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι.
2
Με το μίξερ χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη και όταν ασπρίσουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά να αφρατέψει το μείγμα και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
3
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Σε ένα μπολ χτυπάμε το κακάο με την ζάχαρη και το γάλα μέχρι που να πάρει την υφή κρέμας.
5
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το 1/3 της λευκής ζύμης και ανακατεύουμε καλά.
6
Σε φόρμα σιλικόνης βάζουμε 1/3 λευκή ζύμη, 1/3 ζύμη κακάο και αναμειγνύουμε ελαφρώς τα δύο μείγματα.
7
Σκεπάζουμε με 1/3 λευκή ζύμη. Προσέχουμε να αφήσουμε αρκετό κενό γιατί τα κεκάκια θα φουσκώσουν.
8
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα.
9
Όταν είναι έτοιμα ξεφορμάρουμε και στις ίδιες φόρμες βάζουμε την λιωμένη σοκολάτα.
10
Τοποθετούμε στην αρχική τους θέση τα κέικ και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
11
Ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε τα στολίζουμε με βρώσιμο glitter.