Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κουλουράκια σμυρνέικα με γέμιση λουκούμι
mitsa
Υλικά
450 γρ αλεύρι
150 γρ βούτυρο
2 κουταλιές γιαούρτι
1 αυγό
85 γρ άχνη
10 γρ μπέικιν
2 βανίλιες
Λουκούμια
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη και το αυγό χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.
2
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μπέικιν, τις βανίλιες και συνεχίζουμε τα ανακάτεμα.
3
Ενσωματώνουμε το αλεύρι να γίνει ζύμη.
4
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
5
Όταν είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο και κόβουμε λωρίδες με πάχος όσο τα λουκούμια μας.
6
Στην μία άκρη βάζουμε λουκούμι και τυλίγουμε.
7
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
8
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.