Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αλμυρή λιχουδιά με ψωμί του τοστ και τυριά

mitsa

Υλικά

  • 1 μεγάλο ψωμί του τοστ

  • 4 μεγάλες πατάτες

  • 6 αυγά

  • Κίτρινο τυρί

  • Κεφαλοτύρι

  • Μπέικον

  • Φέτα

  • Ρίγανη

  • Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες

1
Κόβουμε τις κόρες από τα ψωμάκια.
2
Τα τοποθετούμε μία στρώση σε μεμβράνη και φροντίζουμε να έχουν το μέγεθος από το ταψί μας (38×32 εκατοστά).
3
Τα πατάμε με τον πλάστη να κολλήσουν.
4
Λαδώνουμε ελαφρώς αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε τα ψωμάκια.
5
Αναποδογυρίζουμε στο ταψί και αφαιρούμε την μεμβράνη.
6
Καλύπτουμε τα πλαϊνά με κομμένες φέτες από ψωμάκια.
7
Απλώνουμε τριμμένο κεφαλοτύρι, κίτρινο τυρί, Φέτα, ροδέλες από τις βρασμένες πατάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπέικον, ροδέλες από τα βρασμένα αυγά και τριμμένο κίτρινο τυρί.
8
Καλύπτουμε με ακόμα μία στρώση από ψωμάκια που έχουμε κολλήσει με την τεχνική που ακολουθήσαμε στην αρχή.
9
Ραντίζουμε ελαιόλαδο, τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.