Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτα και πολύ γευστικά τυροπιτάκια
mitsa
Υλικά
500 γρ αλεύρι
100 ml γάλα
200 ml νερό
50 ml σπορέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, βάζουμε Φέτα στην μέση.
8
Διπλώνουμε και κόβουμε ζυγό αριθμό από ακτίνες.
9
Τις ενώνουμε ανά δύο και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.