Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Αφράτα ψωμάκια με διαφορετικό τρόπο

1 Mins read

Αφράτα ψωμάκια με διαφορετικό τρόπο

mitsa

Υλικά

  • 550 γρ βραστές πατάτες

  • 1 κουταλιά ζαχαρη

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 100 ml νερό

  • 100 ml γάλα

  • 60 γρ γιαούρτι

  • 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 120 γρ βούτυρο

  • Αυγό

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και πολποιούμε τις βρασμένες πατάτες.
2
Διαλύουμε την ζάχαρη και την μαγία στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
3
Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
4
Βάζουμε το γιαούρτι, τις πατάτες και ανακατεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι να γίνει ζύμη.
6
Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε καλά.
7
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
8
Την πλάθουμε ελαφρώς, σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε σε ψωμάκια.
9
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλήφουμε με αυγό και χαράζουμε.
10
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.