Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αφράτη πουτίγκα με σοκολάτα

mitsa

Υλικά

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 90 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 2 βανίλιες

  • Σιρόπι

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 1 λίτρο νερό

  • 2 βανίλιες

  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

  • Βάση

  • 8 αυγά

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 100 ml γάλα

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

  • 450 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρύο γάλα, την ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
2
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
4
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη να γίνουν σιρόπι.
5
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
6
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
7
Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
8
Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο το να γίνει ζύμη.
9
Βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
10
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 32 εκατοστών.
11
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά.
12
Όσο το γλυκό μας είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
13
Το αφήνουμε για 4 ώρες να το αποροφίσει και σερβίρουμε με κρύα κρέμα.
14
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα.