Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αρωματική και νόστιμη κιμαδόπιτα
mitsa
Υλικά
Ζύμη
Περίπου 700 γρ αλεύρι
240 ml γάλα
120 ml σπορέλαιο
5 γρ ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
Γέμιση
600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
Πολύχρωμες πιπεριές
50 ml σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη-Θυμάρι-Πάπρικα
Μουστάρδα σε σκόνη
Αλάτι-Πιπέρι-Μπούκοβο
Οδηγίες
1
Κόβουμε τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε καυτό ελαιόλαδο.
2
Όταν ροδίσει βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε καλά.
3
Προσθέτουμε τις πιπεριές, την σάλτσα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
4
Βάζουμε την καπνιστή πάπρικα, μουστάρδα σε σκόνη ή κανονική, ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο και μαγειρεύουμε μέχρι που το μείγμα να χάσει τα υγρά του.
5
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
6
Προσθέτουμε δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
7
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το σπορέλαιο, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
8
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.
9
Την πλάθουμε ελαφρώς, την χωρίζουμε σε δύο μέρη (το ένα λίγο πιο μεγάλο από το άλλο) και τα ανοίγουμε φύλλα.
10
Τοποθετούμε το μεγάλο σε φόρμα 42×30 εκατοστά και απλώνουμε τον κρύο κιμά.
11
Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι, κόβουμε και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
12
Το άλλο φύλλο το κόβουμε σε δίχτυ με το ειδικό εργαλείο ή σε λωρίδες.
13
Με την βοήθεια ενός πλάστη το τοποθετούμε στην πίτα και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
14
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Δοξαστάκη και το Μπαχαροπωλειο - www.bachari.gr για την ευγενική παραχώρηση των καταπληκτικών προϊόντων που βοήθησαν πολύ στο να γίνει αυτή η καταπληκτική κιμαδόπιτα!!! :)