Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολες φλογέρες με φέτα
mitsa
Υλικά
Αλάτι
250 γρ τραχανά
300 γρ φέτα
2 αυγά
Πιπέρι
Ρίγανη
Δύοσμος
500 γρ φύλλα κρούστας
Λάδι
Σουσάμι
Πετιμέζι
Οδηγίες
1
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τον τραχανά βάσει τον οδηγιών που υπάρχουν στην συσκευασία.
2
Στο κρύο τραχανά βάζουμε την σπασμένη φέτα, τα αυγά, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και ανακατεύουμε.
3
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση.
4
Παίρνουμε δύο φύλλα μαζί και τα λαδώνουμε καλά.
5
Στην μία άκρη απλώνουμε μείγμα και τυλίγουμε σε ρολό.
6
Αλείφουμε τα ρολά με πετιμέζι που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
7
Τα περνάμε από σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Αν δεν έχουμε πετιμέζι βρέχουμε καλά το σουσάμι και περνάμε τα ρολάκια να κολλήσει.
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.