Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αξεπέραστη αρωματική μανταρινόπιτα

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 500 γρ ζάχαρη

  • 400 ml νερό

  • 400 ml χυμό μανταρινιού

  • 2 βανίλιες

  • Κέικ

  • 4 αυγά

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 50 ml λάδι

  • 100 γρ βούτυρο

  • Ξύσμα από 2-3 μανταρίνια

  • 2 βανίλιες

  • 100 γρ σιμιγδάλι χοντρό

  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 μπέικιν

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό και τον χυμό μανταρινιού να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, το λιωμένο βουτυρο και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με το ξύσμα και τις βανίλιες.
6
Ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν.
7
Λαδώνουμε στρογγυλό ταψί 32 εκατοστών και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
8
Απλώνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσει.
9
Όσο το γλυκό μας είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
10
Αφήνουμε για 6 ώρες να το αποροφήσει και σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού μανταρίνι.