Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αξεπέραστη αρωματική μανταρινόπιτα
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
400 ml χυμό μανταρινιού
2 βανίλιες
Κέικ
4 αυγά
250 γρ ζάχαρη
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
50 ml λάδι
100 γρ βούτυρο
Ξύσμα από 2-3 μανταρίνια
2 βανίλιες
100 γρ σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μπέικιν
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό και τον χυμό μανταρινιού να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, το λιωμένο βουτυρο και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με το ξύσμα και τις βανίλιες.
6
Ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν.
7
Λαδώνουμε στρογγυλό ταψί 32 εκατοστών και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
8
Απλώνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσει.
9
Όσο το γλυκό μας είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
10
Αφήνουμε για 6 ώρες να το αποροφήσει και σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού μανταρίνι.