Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣιροπιαστά

Ανακατέψτε αλεύρι με γιαούρτι και θα ενθουσιαστείτε. Διαφορετική συνταγή για ραβανί

1 Mins read

Ανακατέψτε αλεύρι με γιαούρτι και θα ενθουσιαστείτε. Διαφορετική συνταγή για ραβανί

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 800 γρ ζάχαρη

  • 1 λίτρο νερό

  • Φλούδα πορτοκαλιού

  • 1 ξυλάκι κανέλα

  • 5 γαρίφαλα

  • 2 βανίλιες

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • Ζύμη

  • 8 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 400 ml λάδι

  • 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 2 βανίλιες

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • 600 γρ σιμιγδάλι χονδρό

  • 3 μήλα

Οδηγίες

1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, την φλούδα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και βράζουμε για 5 λεπτά να γίνουν σιρόπι.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
6
Στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του βάζουμε το μπέκιν και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
7
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και δουλεύουμε.
8
Περνάμε από τον χοντρό τρίφτη τα μήλα και τα στραγγίζουμε καλά.
9
Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
10
Σε ταψί 41x35 εκατοστών που έχουμε βουτυρώσει και καλύψει με σιμιγδάλι απλώνουμε το μείγμα.
11
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
12
Όσο είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
13
Αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.