Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Απίθανη πάστα bounty καρύδας με σοκολάτα
mitsa
Υλικά
Βάση
1 πτι μπερ
1 σκούρο πτι μπερ
100 γρ βούτυρο
150 ml γάλα
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
200 γρ σιμιγδάλι χονδρό
200 γρ καρύδα
2 βανίλιες
Γκανάζ
200 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη.
2
Όταν πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ενσωματώνουμε την τριμμένη καρύδα.
4
Αλέθουμε τα πτι μπερ.
5
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
6
Τα απλώνουμε σε φόρμα 28×18 εκατοστά και από πάνω βάζουμε την χλιαρή κρέμα.
7
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
8
Στην καυτή κρέμα γάλακτος ενσωματώνουμε την κουβερτούρα.
9
Απλώνουμε την γκανάζ στο γλυκό και βάζουμε για ακόμα 2 ώρες στο ψυγείο.
10
Κόβουμε σε πάστες και σερβίρουμε.