Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Απίθανη σπιτική λεμονάδα & κέικ λεμονιού χωρίς βούτυρο
mitsa
Υλικά
Κέικ
350 γρ φαρίνα
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 ml γάλα
25 γρ γιαούρτι
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
Λεμονάδα
450 ml χυμό λεμονιού
350 γρ ζάχαρη
350 ml νερό
1 λίτρο ανθρακούχο νερό
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την βάζουμε σε αντικολλητική φόρμα ή σε κανονική που την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
4
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα.
5
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά να γίνουν σιρόπι.
6
Ετοιμάζουμε και σουρώνουμε καλά τον χυμό λεμονιού.
7
Αναμειγνύουμε το κρύο σιρόπι με τον χυμό και πριν σερβίρουμε βάζουμε το κρύο ανθρακούχο νερό.