Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Απίθανο γλυκό ψυγείου, τιραμισού φράουλας
mitsa
Υλικά
400 γρ φράουλες
200 γρ ζάχαρη
400 γρ λευκή σοκολάτα
600 ml κρέμα γάλακτος
3 βανίλιες
500 γρ μασκαρπόνε
2 πακέτα σαβαγιάρ
Γάλα
300 γρ φράουλες
Οδηγίες
1
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στην μέση.
2
Ρίχνουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
3
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί μαζί με τις βανίλιες.
5
Όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε και την χλιαρή σοκολάτα.
6
Βουτάμε τα μισά σαβαγίαρ στο γάλα και τα απλώνουμε σε φόρμα 40 x 27 cm.
7
Πολτοποιούμε τις φράουλες και απλώνουμε την μισή ποσότητα πάνω από τα σαβαγιάρ.
8
Βάζουμε 150 γρ ψιλοκομμένες φράουλες και από πάνω απλώνουμε την μισή κρέμα.
9
Κάνουμε μία ακόμα στρώση με σαβαγιάρ που έχουμε βουτίξει στο γάλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
10
Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
11
Προαιρετικά σερβίρουμε με φράουλες και κομμάτια σοκολάτας.