Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Η πιο εύκολη Φανουρόπιτα που έχετε δει σε 10 λεπτά
mitsa
Υλικά
4 φλιτζάνια φαρίνα
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι καρύδια
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Οδηγίες
1
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι μαζί με τις σταφίδες, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
2
Αρωματίζουμε με κανέλα και γαρίφαλο.
3
Προσθέτουμε το ξύσμα, τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
4
Βάζουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια, το σπορέλαιο, το νερό και δουλεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
5
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί 32x25 εκατοστά.
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
7
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.