Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚρέμες

Η αγαπημένη μου συνταγή για μπουγάτσα

1 Mins read

Η αγαπημένη μου συνταγή για μπουγάτσα

mitsa

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 50 γρ φρέσκο βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • 3 αυγά

  • 10 φύλλα βηρυτού

  • Νερό

Οδηγίες

1
Βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλα να βράσουν.
2
Όταν πάρουν θερμοκρασία ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το βούτυρο και τις βανίλιες.
4
Όταν πάρει θερμοκρασία δωματίου ενσωματώνουμε τα αυγά και αφαιρούμε την φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας.
5
Λαδώνουμε ταψί 34 εκαοστών και στην μία άκρη βάζουμε 2 φύλλα.
6
Βάζουμε ακόμα 2 φύλλα στην απέναντι άκρη και λαδώνουμε καλά.
7
Τοποθετούμε ακόμα 4 φύλλα (2+2) στις πλευρές που έμειναν και λαδώνουμε.
8
Απλώνουμε την κρέμα και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
9
Τις λαδώνουμε και σκεπάζουμε με δύο φύλλα.
10
Τα γυρίζουμε και δημιουργούμε ένα φάκελο.
11
Λαδώνουμε καλά και ραντίζουμε με νερό.
12
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει καλά.
13
Την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
14
Τρώγεται ζεστή και κρύα.