Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σπιτικά χοτ ντογκ με αφράτο ψωμάκι
mitsa
Υλικά
½ ξηρή μαγιά (4 γρ)
1 κουταλιά ζάχαρη
500 ml γάλα
250 ml λάδι
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
Μουστάρδα (foodaholics.shop)
Ρίγανη (foodaholics.shop)
Λουκάνικο
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε τη μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι (εμείς βάλαμε αραβοσιτέλαιο) και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε σε ψωμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Απλώνουμε μουστάρδα, λίγη ρίγανη και βάζουμε ένα λουκάνικο.
9
Αλείφουμε με κρόκο αυγού την ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
10
Προαιρετικά σερβίζουμε με κέτσαπ.