Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σπιτικά χοτ ντογκ με αφράτο ψωμάκι

mitsa

Υλικά

  • ½ ξηρή μαγιά (4 γρ)

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 500 ml γάλα

  • 250 ml λάδι

  • 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • Μουστάρδα (foodaholics.shop)

  • Ρίγανη (foodaholics.shop)

  • Λουκάνικο

  • Κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Διαλύουμε τη μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι (εμείς βάλαμε αραβοσιτέλαιο) και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε σε ψωμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Απλώνουμε μουστάρδα, λίγη ρίγανη και βάζουμε ένα λουκάνικο.
9
Αλείφουμε με κρόκο αυγού την ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
10
Προαιρετικά σερβίζουμε με κέτσαπ.