Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Από εδώ και πέρα έτσι θα κάνω το κοτόπουλο

mitsa

Υλικά

  • 10 μπουτάκια κοτόπουλο

  • 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 3 αυγά

  • Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)

  • Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)

  • Κύμινο

  • Σκόνη λαχανικών

  • Φρυγανιά τριμμένη

  • Πάπρικα

Οδηγίες

1
Κόβουμε τις άκρες από τα μπουτάκια και τα ανοίγουμε όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
2
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα αυγά, ρίγανη, θυμάρι, πιπερόκαμα, κύμινο και σκόνη λαχανικών.
3
Βουτάμε τα μπούτια στο μείγμα, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
4
Ανακατεύουμε αρκετή φρυγανιά τριμμένη με πάπρικα.
5
Καλύπτουμε με την φρυγανιά τα μποτάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
7
Όταν είναι έτοιμα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσημο μέχρι να πάρουν χρώμα.
8
Ιδανικά τα συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου που την συνταγή θα την βρείτε εδώ.