Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΟρεκτικά

Πατάτες φούρνου με μόλις 2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 Mins read

Πατάτες φούρνου με μόλις 2 κουταλιές ελαιόλαδο

mitsa

Υλικά

  • 800 γρ πατάτες

  • Αλάτι

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά νισεστέ

  • Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Αλάτι

  • 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη

  • 50 γρ κεφαλοτύρι

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ίσα κομμάτια τις πατάτες.
2
Τις βάζουμε σε ένα σκεύος, τις σκεπάζουμε με καυτό νερό, αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 20 λεπτά.
3
Τις στεγνώνουμε σε αποροφητικό χαρτί ,τις βάζουμε σε ένα σακουλάκι για τρόφημα μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
4
Αναμειγνύουμε το νισεστέ με πιπερόκαμα, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, την τριμμένη φρυγανιά και το κεφαλοτύρι.
5
Τα ρίχνουμε στις πατάτες και ανακατεύουμε να κολλήσουν.
6
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
8
Ιδανικά τις συνοδεύουμε με Μαγιονέζα Με Κρόκο Κοζάνης, Κέτσαπ Με Κρόκο Κοζάνης ή Μουστάρδα Με Κρόκο Κοζάνης.