Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πατάτες φούρνου με μόλις 2 κουταλιές ελαιόλαδο
mitsa
Υλικά
800 γρ πατάτες
Αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά νισεστέ
Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)
Ρίγανη-Θυμάρι
Αλάτι
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
50 γρ κεφαλοτύρι
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ίσα κομμάτια τις πατάτες.
2
Τις βάζουμε σε ένα σκεύος, τις σκεπάζουμε με καυτό νερό, αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 20 λεπτά.
3
Τις στεγνώνουμε σε αποροφητικό χαρτί ,τις βάζουμε σε ένα σακουλάκι για τρόφημα μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
4
Αναμειγνύουμε το νισεστέ με πιπερόκαμα, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, την τριμμένη φρυγανιά και το κεφαλοτύρι.
5
Τα ρίχνουμε στις πατάτες και ανακατεύουμε να κολλήσουν.
6
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
8
Ιδανικά τις συνοδεύουμε με Μαγιονέζα Με Κρόκο Κοζάνης, Κέτσαπ Με Κρόκο Κοζάνης ή Μουστάρδα Με Κρόκο Κοζάνης.