Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 800 γρ αλεύρι

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 2 αυγά

  • 300 ml γάλα

  • 200 ml γιαούρτι

  • 30 ml σπορέλαιο

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • 200 γρ τυρί κρέμα

  • 200 γρ Φέτα

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το μισό χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με την Φέτα.
7
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
8
Απλώνουμε τα τυριά και τυλίγουμε σε ρολό.
9
Κόβουμε 18 κομμάτια με πάχος περίπου 2 δάχτυλα.
10
Τα τοποθετούμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
11
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι και κολοκυθόσπορο.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.