Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Καραμελωνέμη μηλόπιτα
mitsa
Υλικά
3-4 μήλα
150 γρ καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
100 ml κονιάκ
100 γρ βούτυρο
Ζύμη
4 αυγά
100 γρ ζάχαρη
250 ml γάλα
50 ml λάδι
400 γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
10 γρ μπέικιν
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες.
2
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα στρώνουμε σε ταψί 36 εκατοστών.
3
Στην ζάχαρη βάζουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα απλώνουμε πάνω από τα μήλα.
4
Προαιρετικά ρίχνουμε το κονιάκ ή λικέρ της επιλογής μας.
5
Τοποθετούμε το βούτυρο σε κομμάτια διάσπαρτα πάνω από τα μήλα.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντηστάσεις μέχρι να καραμελώσουν.
7
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
8
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
9
Ενσωματώνουμε το αλεύρη και το μπέικιν.
10
Απλώνουμε τον χυλό πάνω από τα μήλα και συνεχίζουμε το ψήσημο μέχρι που η ζύμη να ροδίσει.
11
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει, την γυρίζουμε και σερβίρουμε.