Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣνακ

Καραμελωνέμη μηλόπιτα που θα σας ξετρελάνει

1 Mins read

Καραμελωνέμη μηλόπιτα

mitsa

Υλικά

  • 3-4 μήλα

  • 150 γρ καστανή ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

  • 100 ml κονιάκ

  • 100 γρ βούτυρο

  • Ζύμη

  • 4 αυγά

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 250 ml γάλα

  • 50 ml λάδι

  • 400 γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του

  • 10 γρ μπέικιν

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες.
2
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα στρώνουμε σε ταψί 36 εκατοστών.
3
Στην ζάχαρη βάζουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα απλώνουμε πάνω από τα μήλα.
4
Προαιρετικά ρίχνουμε το κονιάκ ή λικέρ της επιλογής μας.
5
Τοποθετούμε το βούτυρο σε κομμάτια διάσπαρτα πάνω από τα μήλα.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντηστάσεις μέχρι να καραμελώσουν.
7
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
8
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
9
Ενσωματώνουμε το αλεύρη και το μπέικιν.
10
Απλώνουμε τον χυλό πάνω από τα μήλα και συνεχίζουμε το ψήσημο μέχρι που η ζύμη να ροδίσει.
11
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει, την γυρίζουμε και σερβίρουμε.