Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αρωματικά σιροπιαστά που λιώνουν στο στόμα
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
600 γρ ζάχαρη
700 ml νερό
Φλούδα λεμονιού
2 βανίλιες
Λίγο χυμό λεμονιού
Ζύμη
200 ml γάλα
150 ml σπορέλαιο
1 κουταλάκι κανέλα
Λίγη μαστίχα
150 γρ βούτυρο
50 γρ καρύδα
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
Οδηγίες
1
Βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού.
2
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού.
3
Αναμειγνύουμε το γάλα με το λάδι, την κανέλα, τη μαστίχα και το λιωμένο βούτυρο.
4
Ενσωματώνουμε την καρύδα, το αλεύρι και το μπέικιν.
5
Η ζύμη θα πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και τα χέρια.
6
Την πλάθουμε σε γλυκάκια σε όποιο σχήμα μας αρέσει και τα περνάμε από τριμμένη καρύδα.
7
Προαιρετικά μπορούμε να τα αλήψουμε με ασπράδι αυγού αν θέλουμe να κολλήσει καλύτερα η καρύδα.
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
9
Όσο τα γλυκά μας είναι καυτά τα σιρoπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
10
Τα αφήνουμε για τουλάχισοτν 6 ώρες πριν σερβίζουμε.