Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αρωματικά σιροπιαστά που λιώνουν στο στόμα

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 600 γρ ζάχαρη

  • 700 ml νερό

  • Φλούδα λεμονιού

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο χυμό λεμονιού

  • Ζύμη

  • 200 ml γάλα

  • 150 ml σπορέλαιο

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • Λίγη μαστίχα

  • 150 γρ βούτυρο

  • 50 γρ καρύδα

  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 μπέικιν

Οδηγίες

1
Βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού.
2
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού.
3
Αναμειγνύουμε το γάλα με το λάδι, την κανέλα, τη μαστίχα και το λιωμένο βούτυρο.
4
Ενσωματώνουμε την καρύδα, το αλεύρι και το μπέικιν.
5
Η ζύμη θα πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και τα χέρια.
6
Την πλάθουμε σε γλυκάκια σε όποιο σχήμα μας αρέσει και τα περνάμε από τριμμένη καρύδα.
7
Προαιρετικά μπορούμε να τα αλήψουμε με ασπράδι αυγού αν θέλουμe να κολλήσει καλύτερα η καρύδα.
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
9
Όσο τα γλυκά μας είναι καυτά τα σιρoπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
10
Τα αφήνουμε για τουλάχισοτν 6 ώρες πριν σερβίζουμε.