Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αρωματικοί κουραμπιέδες για το γιορτινό τραπέζι
mitsa
Υλικά
100 γρ αμύγδαλα
500 γρ ανάλατο βούτυρο
200 γρ άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κουταλάκι κανέλα
50 ml κονιάκ
Ανθόνερο
Οδηγίες
1
Καβουρδίζουμε καλά τα αμύγδαλα.
2
Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν κρέμα.
3
Ενσωματώνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι.
4
Αρωματίζουμε με την κανέλα και το κανιάκ.
5
Στο γουδί ή στο μούλτι σπάμε τα αμύγδαλα, τα ρίχνουμε στην ζύμη και δουλεύουμε καλά.
6
Πλάθουμε σε κουραμπιέδες και πατάμε ελαφρώς το κέντρο.
7
Τους τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
8
Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε καλύψει με άχνη ζάχαρη.
9
Προαιρετικά τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
10
Όταν κρυώσουν τους σερβίρουμε.