Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα
mitsa
Υλικά
2 πακέτα πτι μπερ
150 ml γάλα
1 κουταλιά μέλι
300 γρ μαρμελάδα
Κρέμα
800 ml γάλα
150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
2 κουταλιές μέλι
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Βάζουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη να βράσουν.
2
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μελί, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όσο η κρέμα είναι καυτή προσθέτουμε το βούτυρο τις βανίλιες και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
4
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
5
Αναμειγνύουμε το γάλα με το μέλι.
6
Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
7
Απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα.
8
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα και απλώνουμε την μαρμελάδα.
9
Σκεπάζουμε με μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.
10
Καλύπτουμε με μπισκότα και αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν οι κρέμες.