Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σουτζουκάκια σμυρναίικα χωρίς τηγάνι
mitsa
Υλικά
3-4 φέτες ψωμί
300 ml κόκκινο κρασί
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 αυγά
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη (foodaholics.shop)
Πάπρικα
1-2 σκελίδες σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κύμινο
Σάλτσα
500 γρ σάλτσα (foodaholics.shop)
Αλάτι-Πιπέρι
50 ml ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό βοδινό
200 ml νερό
Οδηγίες
1
Μουλιάζουμε το μοαγία τικο ψωμί στο κρασί.
2
Στο κιμά βάζουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, το σκόρδο που έχουμε πολτοποιήσει, το ψωμί, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
3
Όσο περισσότερο δουλεύουμε το μείγμα τόσο πιο αφράτα θα βγουν τα σουτζουκάκια.
4
Αρωματίζουμε με το κύμινο.
5
Πλάθουμε το μείγμα σε σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαερί και λίγο ελαιόλαδο.
6
Τα ψήνουμε στους 200 θαβμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
7
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα υλικά για την σάλτσα και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
8
Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε μέχρι που να δέσει η σάλτσα.