Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πατατοκροκέτες

mitsa

Υλικά

  • Μπέικον

  • Πατάτες

  • Κίτρινο τριμμένο τυρί

  • Κρεμμύδι

  • Αυγό

  • Μαϊντανό

  • Ρίγανη

  • Μπέικιν

  • Μουστάρδα

  • Χυμό λεμονιού

  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

1
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τον τρίφτη.
2
Στις πατάτες προσθέτουμε το πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, την γραβιέρα, το αλάτι, την ρίγανη, τα αυγά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
3
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγο μπέικιν και να το σβήσουμε (να ρίξουμε από πάνω του) με χυμό λεμονιού.
4
 Σοτάρουμε τα κομμάτια μπέικον και τα βάζουμε στο μείγμα μαζί με την μουστάρδα.
5
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει.
6
Όταν είναι έτοιμο το πλάθουμε σε μπαλάκια και τα περνάμε από αλεύρι, χτυπημένο αυγό και τριμμένο ψωμί.
7
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι που να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.