Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σούπερ Γαλλική συνταγή για ξεχωριστά ροξάκια

mitsa

Υλικά

  • Λευκή ζύμη

  • 350 γρ αλεύρι

  • 100 γρ ινδοκάρυδο

  • 1 αυγό

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 180 ml γάλα

  • 20 γρ ζάχαρη

  • 4 γρ ξερή μαγιά

  • Σκούρα ζύμη

  • 420 γρ αλεύρι

  • 1 αυγό

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 180 ml γάλα

  • 20 γρ ζάχαρη

  • 4 γρ ξερή μαγιά

  • 2 κουταλιές κακάο

  • Σιρόπι

  • 500 γρ ζάχαρη

  • 400 ml νερό

  • 2 βανίλιες

  • Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα.
2
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το αυγό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, την μαγιά, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
4
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την σκούρα ζύμη με την μόνη διαφορά αντί για ινδοκάρυδο βάζουμε κακάο.
5
Όταν οι ζύμες είναι έτοιμες τις πλάθουμε σε κορδόνια και τα κάνουμε πλεξούδα.
6
Τα γυρίζουμε ελαφρώς, τα πλάθουμε και τα τυλίγουμε με τον τρόπο που σας δείχνουμε στο βίντεο.
7
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
8
Βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
9
Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο-θερμοκρασία δωματίου σιρόπι.
10
Σερβίρουμε τουλάχιστον μετά από 6 ώρες.