Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σούπερ Γαλλική συνταγή για ξεχωριστά ροξάκια
mitsa
Υλικά
Λευκή ζύμη
350 γρ αλεύρι
100 γρ ινδοκάρυδο
1 αυγό
100 ml σπορέλαιο
180 ml γάλα
20 γρ ζάχαρη
4 γρ ξερή μαγιά
Σκούρα ζύμη
420 γρ αλεύρι
1 αυγό
100 ml σπορέλαιο
180 ml γάλα
20 γρ ζάχαρη
4 γρ ξερή μαγιά
2 κουταλιές κακάο
Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
2 βανίλιες
Χυμό από ½ λεμόνι
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα.
2
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το αυγό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, την μαγιά, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
4
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την σκούρα ζύμη με την μόνη διαφορά αντί για ινδοκάρυδο βάζουμε κακάο.
5
Όταν οι ζύμες είναι έτοιμες τις πλάθουμε σε κορδόνια και τα κάνουμε πλεξούδα.
6
Τα γυρίζουμε ελαφρώς, τα πλάθουμε και τα τυλίγουμε με τον τρόπο που σας δείχνουμε στο βίντεο.
7
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
8
Βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
9
Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο-θερμοκρασία δωματίου σιρόπι.
10
Σερβίρουμε τουλάχιστον μετά από 6 ώρες.