Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Διαφορετικό κέικ με μπανάνα και σοκολάτα
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
100 γρ ζάχαρη
180 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
2 μπανάνες
100 γρ πραλίνα φουντουκιού
Ζάχαρη
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε την κρέμα γάλκτος, τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε περίπου το μισό αλεύρι, τις βανίλιες, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο κοσκινισμνένο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε φόρμα 28 εκατοτών με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1½ ώρα να διπλασιαστεί.
6
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από την ζύμη.
7
Τις πατάμε να δημιουργιθούν κοιλότητες και τις γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού.
8
Πασπαλίζουμε την ζύμη με ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.