Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Καταπληκτικός ουζομεζές χταπόδι ξυδάτο

mitsa

Υλικά

  • Χταπόδι

  • Κρεμμύδι

  • Κόκκους πιπεριού

  • Δαφνόφυλλα

  • Ελαιόλαδο

  • Ξύδι

  • Νερό

Οδηγίες

1
Βάζουμε τα χταπόδια στην χύτρα μαζί με ένα ολόκληρο (καθαρισμένο) κρεμμύδι.
2
Προσθέτουμε κόκκους από πιπέρι, 2-3 δαφνόφυλλα, αρκετό ελαιόλαδο και νερό (περίπου 4 δάχτυλα παραπάνω από το χταπόδι).
3
Κλείνουμε και βράζουμε για 2 ώρες σε μέτρια φωτιά.
4
Όταν κρυώσει χωρίζουμε τα χταπόδια σε βάζα και προσθέτουμε ζουμί.
5
Βάζουμε ελαιόλαδο, ξύδι, σφραγίζουμε και ανακινούμε μέχρι που η σάλτσα να πήξει.
6
Διατηρούμε στο ψυγείο για 4-5 μέρες.