Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Καταπληκτικός ουζομεζές χταπόδι ξυδάτο
mitsa
Υλικά
Χταπόδι
Κρεμμύδι
Κόκκους πιπεριού
Δαφνόφυλλα
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Νερό
Οδηγίες
1
Βάζουμε τα χταπόδια στην χύτρα μαζί με ένα ολόκληρο (καθαρισμένο) κρεμμύδι.
2
Προσθέτουμε κόκκους από πιπέρι, 2-3 δαφνόφυλλα, αρκετό ελαιόλαδο και νερό (περίπου 4 δάχτυλα παραπάνω από το χταπόδι).
3
Κλείνουμε και βράζουμε για 2 ώρες σε μέτρια φωτιά.
4
Όταν κρυώσει χωρίζουμε τα χταπόδια σε βάζα και προσθέτουμε ζουμί.
5
Βάζουμε ελαιόλαδο, ξύδι, σφραγίζουμε και ανακινούμε μέχρι που η σάλτσα να πήξει.
6
Διατηρούμε στο ψυγείο για 4-5 μέρες.