Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπυρομεζέδες
mitsa
Υλικά
8 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
100 γρ φαρίνα
6 κουταλιές νερό
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Κόβουμε τα λουκάνικα περίπου στα 2/3 τους. Το μεγαλύτερο κομμάτι το περνάμε σε ξυλάκι από σουβλάκι.
2
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελικοειδώς από την μία άκρη εώς την άλλη.
3
Ανοίγουμε τα αυλάκια που έχουν δημιουργηθεί ώστε να χωράει η ζύμη.
4
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζυμάρι.
5
Όταν είναι έτοιμο το χωρίζουμε σε 8 μέρη και τα ανοίγουμε σε σχήμα κορδονιού.
6
Περνάμε στην ζύμη στα αυλάκι από τα λουκάνικα και τα πιέζουμε καλά.
7
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι που να πάρουν χρώμα.