Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μύδια σουβλάκι
mitsa
Υλικά
1 φακελάκι μύδια
1 αυγό
1 ποτήρι νερό
3 κουταλιές νισεστέ
8 κουταλιές αλεύρι (ίσως και παραπάνω)
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Φρυγανιά τριμμένη
Οδηγίες
1
Αν τα μύδια μας είναι μεγάλα τα καθαρίζουμε από το βρώμικο μέρος με τις ακαθαρσίες.
2
Στο νερό βάζουμε την γλυκιά πάπρικα, το νισεστέ, αλάτι και κουταλιά κουταλιά το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε.
3
Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένας παχύρευστος χυλός. Αν χρειαστεί βάζουμε λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι.
4
Περνάμε τα μύδια σε ξυλάκια και τα βουτάμε στο κουρκούτι από όλες τις πλευρές.
5
Στην συνέχεια τα περνάμε από την φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
6
Όταν πάρουν χρώμα από την μία μεριά τα γυρίζουμε και από την άλλη.
7
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε λίγο να βγάλουν το περιττό λάδι.
8
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με γιαούρτι που έχουμε προσθέσει δυόσμο.