Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπουγάτσα με πραλίνα φουντουκιού
mitsa
Υλικά
1 κιλό φύλλα κρούστας
Φρέσκο βούτυρο
Σπορέλαιο
Κρέμα
2 λίτρα γάλα
6 αυγά
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ πραλίνα φουντουκιού
300 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά κακάο
50 γρ φρέσκο βούτυρο
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Κρέμα: βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη. Στην συνέχεια βάζουμε το σιμιγδάλι τα χτυπημένα αυγά και τις βανίλιες.
2
Όταν η κρέμα μας αρχίσει να πήζει προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού, το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε καλά.
3
Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.
4
Μπουγάτσα: λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το σπορέλαιο και λαδώνουμε καλά την επιφάνεια από το ταψί μας.
5
Αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα σε σχήμα σταυρού ανά δύο. Όταν τελειώσουμε λαδώνουμε καλά και σκεπάζουμε με δύο φύλλα. Απλώνουμε την κρύα κρέμα και σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα.
6
Βουτυρώνουμε και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα. Βουτυρώνουμε τις γωνίες και σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα που τα πατάμε με τα δάχτυλά μας στις άκρες.
7
Λαδώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
8
Σερβίρουμε με άχνη και κακάο.