Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου

mitsa

Υλικά

  • 200 γρ πτι μπερ + 200 γρ γρ πτι μπερ σοκολάτα

  • 200 γρ βούτυρο

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ πραλίνα (foodaholics.shop)

  • 3 κουταλιές στιγμιαίος καφές

  • 5 κουταλιές ζάχαρη

  • 100 ml νερό

  • 300 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
2
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε την πραλίνα.
4
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
5
Διαλύουμε τον καφέ και την ζάχαρη στο ζεστό νερό.
6
Όταν ο καφές κρυώσει βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να γίνουν σαντιγί.
7
Την απλώνουμε στο γλυκό μας και αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
8
Προαιρετικά διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτας.