Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ιδιαίτερα τυροκουλούρια

mitsa

Υλικά

  • 1 ασπράδι αυγού

  • 200 ml γαλά

  • 100 ml νερό

  • 100 ml σπορέλαιο

  • Βούτυρο

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • Φέτα

  • 550-600 γρ αλεύρι

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο.
2
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και δουλεύουμε.
4
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Μην προβληματιστείτε αν είναι αρκετά μαλακή.
6
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
7
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
8
Τοποθετούμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από μαλακό βούτυρο και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
9
Διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.
10
Τυλίγουμε σε ρολό και γυρίζουμε τις άκρες με αντίθετη φορά.
11
Τα δίνουμε σχήμα κουλουριού και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
12
Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα κουλούρια.
13
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.