Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Χοιρινή τηγανιά με λευκό κρασί
mitsa
Υλικά
500 γρ χοιρινό
250 γρ μανιτάρια
400 ml λευκό κρασί
Ρίγανη-Θυμάρι
Μουστάρδα
Πάπρικα
Αλάτι-Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Οδηγίες
1
Προαιρετικά μαρινάρουμε το κρέας σε κρασί, κρεμμύδια ή σκόνη λαχανικών που έχουμε δουλέψει μαζί με ελαιόλαδο.
2
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρέας, σε μέτρια φωτιά, μέχρι που να ροδοκοκκινίσει.
3
Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη, πάπρικα και μουστάρδα κανονική ή σε σκόνη.
4
Ανακατεύουμε καλά να δέσουν τα αρώματα και βάζουμε την τηγανιά σε άλλο σκεύος.
5
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 10-15 λεπτά να βράσει.
6
Προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες και βράζουμε μέχρι που η σάλτσα να δέσει.
7
Απλώνουμε την σάλτσα πάνω από την τηγανιά και σερβίρουμε ή αναμειγνύουμε την σάλτσα με την τηγανιά και σερβίρουμε.