Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Συνταγή για εύκολες σπιτικές καριόκες
mitsa
Υλικά
1½ πακέτο πτι μπερ
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
25 γρ κακάο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά βούτυρο
2 βανίλιες
Επικάλυψη
100 γρ σοκολάτα
50 γρ βούτυρο
Προαιρετικά καρύδια και κονιάκ
Οδηγίες
1
Στα θρυμματισμένα μπισκότα βάζουμε την άχνη, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
2
Προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τα ενσωματώνουμε.
3
Προαιρετικά προσθέτουμε σπασμένα καρύδια και ένα σφηνάκι κονιάκ.
4
Πλάθουμε το μείγμα σε μπαστούνι και το τυλίγουμε με μεμβράνη.
5
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
6
Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις περνάμε από την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με το βούτυρο.
7
Τις τινάζουμε για να φύγει η επιπλέον σοκολάτα και τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
8
Τις αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι που η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί.