Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Συνταγή για εύκολες σπιτικές καριόκες

mitsa

Υλικά

  • 1½ πακέτο πτι μπερ

  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

  • 25 γρ κακάο

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • 1 κουταλιά βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • Επικάλυψη

  • 100 γρ σοκολάτα

  • 50 γρ βούτυρο

  • Προαιρετικά καρύδια και κονιάκ

Οδηγίες

1
Στα θρυμματισμένα μπισκότα βάζουμε την άχνη, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
2
Προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τα ενσωματώνουμε.
3
Προαιρετικά προσθέτουμε σπασμένα καρύδια και ένα σφηνάκι κονιάκ.
4
Πλάθουμε το μείγμα σε μπαστούνι και το τυλίγουμε με μεμβράνη.
5
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
6
Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις περνάμε από την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με το βούτυρο.
7
Τις τινάζουμε για να φύγει η επιπλέον σοκολάτα και τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
8
Τις αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι που η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί.